You are here: Home > Kuchnie krajów nadbałtyckich > NADZIENIE Z TWAROGU I GRZYBÓW

NADZIENIE Z TWAROGU I GRZYBÓW

Nadzienie z twarogu: 40 dag twarogu, jajko, łyżeczka masła, sól, listki zielonego estragonu lub świeżej mięty.Twaróg przetrzeć przez sito. Wbić jajko, dodać masło, drobniutko pokrajany estragon lub miętę oraz sól i dokładnie wymieszać. Po­dawać z topionym masłem i śmietaną.Nadzienie z grzybów: 2 szklanki kiszonych grzybów, 15 dag boczku, ce­bula, jajko, 3 łyżki tartej bułki, pieprz, mleko.Grzyby ugotować w mleku i razem z pokrajanym boczkiem przepu­ścić przez maszynkę. Dodać jajko, namoczoną w mleku i odciśnię­tą bułkę i zarumienioną na tłuszczu cebulę. Osolić do smaku i do­kładnie wymieszać. Cepeliny z tym nadzieniem podaje się z so­sem grzybowym.

Leave a Reply

error: Content is protected !!